Балкан (Ботевград) спечели втора поредна и общо седма шампионска титла на

...
Балкан (Ботевград) спечели втора поредна и общо седма шампионска титла на
Коментари Харесай

Балкан защити баскетболната титла на България

" Балкан " (Ботевград) завоюва втора поредна и общо седма шампионска купа на България по баскетбол за мъже.

Тимът победи " Черноморец " с 83:75 (23:22, 21:21, 15:18, 24:14) като гост в Бургас в третия мач от финалния плейоф в Националната баскетболна лига (НБЛ) и с 3:0 победиха в серията, в която влезе като любимец.

" Балкан " е първенец за 1974, 1987, 1988, 1989, 2019 и 2022 година

Ботевградчани са първите след " Лукойл Академик ", които успяха да защитят трофея. " Черноморец " приключи със сребърните медали за първи път в историята си. На трето място за сезон 2022/2023 се подреди ЦСКА.

Гостите наваксаха изоставане от 12 точки в третата част, с цел да ликуват в края след по-силна последна четвърт. Те надвиха в битката под коша (46:33), а и бяха по-ефективни в стрелбата от игра (45%-41%).

Христо Захариев и Денг Адел осъществиха по 18 точки за успеха на " Балкан ", като първият добави 5 битки и 2 асистенции, а вторият - 12 битки и 2 асистенции. Мануел Суарес, който бе определен за най-полезен баскетболист в плейофите и финалната серия в НБЛ, способства с 13 точки и 11 битки.

Джордан Тъкър се регистрира с 26 точки, 6 битки и 3 асистенции за " Черноморец ", а Георги Боянов се включи с 24 точки и 6 битки. Само петима играчи на домакините записаха точков актив в мача.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР